HTML

önvédelem blog

A helyes mentalitás elsajátítása a hatékony önvédelemhez. Könnyen alkalmazható harcművészeti praktikák és stratégiák.

Friss topikok

Ninja maszk

2012.02.06. 10:17 seijin


Szinte mindenki, aki látott már életében ilyen témájú filmet, az álarcos gyilkosokkal azonosítja a ninjákat. A többségnek meg valószínűleg fogalma sincs arról, hogy kik voltak a ninják. Eltekintve attól a ténytől, hogy ez a kép főleg a filmiparnak köszönhető, most a maszk jelentőségét szeretném megvizsgálni.
 

Hasonló maszkokat viselnek a mai napig a különböző fegyveres erők bizonyos csoportjai is. Pár egyszerű gyakorlati haszon mellett, mint például megszűri a levegőt, elrejti a bőr csillogását, a legnagyobb előnye a felismerhetetlenség, és így a félelemkeltés. Az emberek rettegnek attól, ha ránéznek valakire és nem látnak mást csak egy gyilkos szempárt. A szamurájok sisakjai még ezt tetézte a különböző szarvakkal és ijesztő maszkokkal. Az ellenfél ilyenkor nem egy embert látott, hanem a saját félelmei által, emberfeletti erővel felruházott szörnyet képzel maga elé.

„Az ismeretlentől nem félni kell, hanem megismerni. Félni azután sem késő.” Wasco de Gama


Ez természetesen az álarc mögé rejtőző hasznára válik. Harc közben ő profitálhat ebből a félelemből, és az anonimitás magabiztosságot adhat neki. Azonban vigyázni kell arra, hogy a maszk viselője tisztában legyen önmagával. Nem rejtőzhetünk el semmilyen maszk vagy stílus mögé. A saját harcunkat mindenképp nekünk kell megvívnunk. A hamis magabiztosság szintén félelmet szül. Mindegy, hogy a maszk melyik oldalán állunk, ha nem hiszünk magunkban, akkor a vesztesek sorsa lesz a miénk. Aki viszont veszi a fáradságot és megismeri önmagát, szembenéz a félelmeivel, az olyan erőkre lel, amivel bátran néz szembe az ismeretlennel.
 

万変不驚-/Banpen Fugyoo/  - Tízezer változás, nincs meglepetés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelemblog.blog.hu/api/trackback/id/tr674071389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása